Nilssons Skafferi

Menyförslag

Förrätter
  1. Sesamgravad fjordlax med sjögräs, het chili och honungssås 95;-
  2. Rökt rapsgrissida med äppelsallad och säsongens melon 85;-
  3. Lantaté på pumpernickel med rödlökscumberland 85;-
  4. Gubbröra på kavring 75;-
  5. Jordärtskockssoppa med rökt bjärekyckling och krasse 80;-
  6. Nilssons smörrebröd 75;-
  7. Grillade pilgrimsmusslor på bädd av avocadocreme, ingefära, rucola och smörstekt toast 120;-


Huvudrätter
  1. Pannbiff med stekt lök, skysås, lingon och kokt potatis 160;-
  2. Wallenbergare med brynt smör, rårörda lingon och potatismos 170;-
  3. Caesarsallad med kyckling eller räkor 140;-
  4. Helstekt oxfilé med rostade jordärtsskocker, grönsaker, rödvinssås med tryffeldoftande potatispuré 235;-
  5. Grillad hängmörad ryggbiff med chilibearnaise. wokade grönsaker och purjolökspotatis 210;-
  6. Smörstekt torskrygg med rostad palsternacka, rotselleri, pepparrotspuré och syrad rödlök 185;-
  7. Krabbfärserad rödspättafiléer med saffransås, broccoli, kastanjechampinjoner och räkris 200;-
  8. Klassisk kalvfilé Oscar med bearnaisessås, sparris, hummerklo, serveras med klyftpotatis 235;-
  9. Bjärekycklingbröst på bädd av rostade rotfrukter, svamp, mangosås och klyftpotatis 195;-
  10. Vildsvinsfärsmedaljonger med kantarellsås, grönsaker, rönnbärsgelé och timjanspotatis 170;-
  11. Marinerad lammstek med örtssky, rostade betor och rosmarindoftande potatisgratäng 180;-
  12. Festvåningens lyxlandgång 150;-
  13. Baguette 80;-
  14. Dagens paj med sallad 85;-